Kærnemælkshorn!

Vinteren står for døren, og det bliver koldere og koldere udenfor. Så hvad bedre end at gå i køkkenet og bage noget lækkert, som man kan lune sig på i kulden?

Det valgte jeg at gøre for nylig, ved at kaste mig ud i endnu et madprojekt; nemlig at bage mine egne kærnemælkshorn. Kærnemælkshorn kan laves på mange forskellige måder, nogle er med æblefyld, andre indeholder sød remonce og marcipan – gæt tre gange hvilken slags jeg lavede… Og ja, det kan godt være at kærnemælkshorn måske lyder lidt helseagtige, med det er de så decideret ikke (!) – til gengæld smager de helt fantastisk! Prøv dem!

Råvarer; til 16 horn

Mørdej;

– 250 g. smør (koldt)

– 250 g. hvedemel

– 1 spsk. sukker

– 1 dl. kærnemælk

Fyld;

– 100 g. smør

– 100 g. sukker

–  150 g. marcipan

–  1 æg til pensling

Evt. en lille håndfuld rå mandler, til pynt og knas på toppen.

Fremgangsmåde

1. Smuldr mel, smør og sukker, evt i en foodprocesor, og saml herefter dejen med kærnemælken. Dejen må ikke æltes som en brøddej, snarere tvært imod. Ælt dejen så lidt som muligt, og sæt den derefter i køleskabet, mindst 1 time.

2. Imens laves fyldet. Bland smør og sukker til en klassisk remonce, og sæt på køl. Marcipanen skæres ud i 16 lige store stykker, stil også til side.

3. Når dejen har kølet i mindst én time, deles den i to, og begge rulles ud i to store cirkler, ca. 30 cm. i diameter (men det er sgu ikke så vigtigt). Hver cirkel skæres ud i 8 trekanter.

4. Nu placeres en lille spiseskefuld remonce, samt ét stykke marcipan, på trekantens brede ende, og trekanten rulles til et horn. Fortsæt med resten.

5. Placér hornene på en bageplade med bagepapir, og pensl de færdogrullede horn med sammenpisket æg, drys evt. med de hakkede mandler og lidt sukker.

6. Bag midt i ovnen ved ca. 200 C, ca. 15-20 min. (afhænger af din ovn), eller til hornene er gyldne og karamelliserede i overfladen.

7. Afkøl på en rist og spis dem lune eller kolde (de er stadig gode kolde!) Hvis du ikke skal spise dem allesammen på én gang, så gem dem i en lufttæt beholder, eller frys dem ned.

BilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBilledeBillede

This entry was published on 30. november 2012 at 00:43. It’s filed under Sødt and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

5 thoughts on “Kærnemælkshorn!

  1. Mette on said:

    Mund, de ser gode ud, dem vil jeg prøve. Tænker du, at de kan fryses, inden jeg bager dem?

  2. Mette on said:

    Haha, mums – ikke mund 😉

Skriv en kommentar